Δημιουργήσαμε το Πρότυπο Κέντρο Χειρουργικής Αντιμετώπισης Παθήσεων Χοληδόχου Κύστης & Χολολίθων στα πρότυπα αντίστοιχων κέντρων του εξωτερικού.

Δηλαδή για προβλήματα που ξεκινάνε από χολολιθίαση (πέτρες στη χολή όπως λέγεται κοινώς στην Ελλάδα) αλλά και χολική λάσπη ή πολύποδες χοληδόχου κύστης.

Το concept είναι απλό και αποτελεσματικό: μία ομάδα άριστα εκπαιδευμένων χειρουργών στις παθήσεις χοληφόρων είναι διαθέσιμοι επί 24 ώρες να παρέχουν υπηρεσίες μέσω συμβουλευτικής συνάντησης και προγραμματισμού διαγνωστικών εξετάσεων και της κατάλληλης επέμβασης άμεσα.

Προγραμματίζουμε άμεσα λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή, με απεικόνιση χοληδόχου πόρου αν κρίνεται απαραίτητο σε μεγάλες ιδιωτικές κλινικές της χώρας.


Γνωρίστε την ομάδα:

– Dr Αλέξανδρος Γιακουστίδης MD PhD FRCS
Χειρουργός με εξειδίκευση στις παθήσεις χοληφόρων (Λονδίνο-ΗΠΑ)

– Μιχάλης Τσολάκης MD
Χειρουργός με μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση επειγόντων περιστατικών και ασθενών με χολολιθίαση

Διατροφική Υποστήριξη:
Συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους διατροφολόγους της πόλης που μπορούν να παρέχουν εξειδικευμένο πρόγραμμα διατροφής πριν και μετά τη χολοκυστεκτομή.

Παθολόγοι/ Γαστρεντερολόγοι:
Συνεργαζόμαστε με άριστους παθολόγους και γαστρεντερολόγους ώστε σε περίπτωση που ενδείκνυται ERCP, ενδοσκόπηση για διερεύνηση χοληδόχου πόρου, να διενεργείται άμεσα και αποτελεσματικά.

Ακτινολόγοι:
Ένα άρτιο δίκτυο ακτινολόγων προσφέρουν άμεση υπηρεσία διαγνωστικής απεικόνισης εφόσον κρίνεται σκόπιμο.

Αξίζει να αναφέρουμε μία πηγή έμπνευσης και σύμβουλο για το πρότυπο κέντρο μας, τον ομότιμο Καθηγητή Χειρουργικής κ. Ευθύμιο Γιακουστίδη, πρωτοπόρο στις παθήσεις χοληφόρων και απο τους πρώτους που εφήρμοσαν, καθιέρωσαν και δίδαξαν τη λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του ‘90.